46 Jobs | 974661 Resumes

Zeur niet over hoe druk je het hebt

We hebben het allemaal druk tegenwoordig. We hebben allemaal moeite met ons hoofd boven water te houden, maar er hoeft niet continue over gezeurd te worden. Om nog een maritiem gezegde naar boven te halen; we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, maar sommigen denken toch in een speciale schuit te zitten. Vraag ‘hoe gaat het?’ en je zult gebombardeerd worden met verhalen, de één nog egocentrischer dan de andere.

Iemand vertelde me over een potentiële klant die zich verontschuldigde voor het niet in contact blijven vanwege een brandoefening die een week lang had geduurd. Wat betekent dat überhaupt? Nep brandjes, of echte brand? Kantoor opgegaan in vlammen? Moeten we de brandweer bellen? Of een psychiater?

Een collega’s eerste date vertelde haar dat hij aan het vechten was tegen deadlines, en vroeg vervolgens om maar ergens een restaurant te reserveren voor hem. Dat heeft niet gewerkt.

Veel van dit draait om beter proberen te zijn dan de ander. Als ik het drukker heb dan jij, ben ik belangrijker en is mijn tijd waardevoller. ‘Ik ben populairder, en daarom belangrijker dan jij.’

Wat bereik je met zo’n houding? Helemaal niets; het beschadigt hoe we communiceren, hoe we met elkaar een band opbouwen en omgaan. Iedereen is druk, op zijn eigen manier. Je kunt misschien overgoten worden met klanten, of een nieuw bedrijf aan het opzetten zijn, of op een baby aan het passen zijn. Met weinig tijd en grote druk op die tijd, is het maar al te makkelijk om continue bezig te zijn; dit hoeft echter niet.

Om te denken dat druk zijn (wat niets betekent), je cool maakt, of dat het iets is om over op te scheppen, is onzin. Onze zelfwaarde kunstmatig groter maken door op te scheppen over hoe veel deadlines we wel niet hebben snijdt ons niet alleen af van familie en vrienden maar ook van onze vrije tijd. Om een heel gesprek te voeren over je drukke leven, betekent dat je je gevoelens niet zal delen met mensen die hier werkelijk om geven, en je niet zal realiseren dat ‘druk zijn’ ook een tijdje uitgesteld kan worden.

 

Als iemand 15 uur spendeert op werk, waarschijnlijk zonder enig gevoel van motivatie of focus, betekent dit niet dat ze iets hebben bereikt op een slimme manier. Een medewerker heeft gemiddeld 90-120 minuten voordat zij zich wenden tot het internet/Facebook. 15 uur achter een bureau zitten, zonder nuttige pauzes, is niets anders dan een inefficiënte tijdsbesteding.

De truck van slim werken is om zorgvuldig te zijn, maar te voorkomen dat je veel tijd besteed aan dingen die je niet noodzakelijk hoeft te doen. Alles draait om strategisch denken.

Hier zijn drie tactieken die gebruikt kunnen worden om je te helpen slimmer te werken:

  1. Beperk je tijd
    Hoe meer je dit toepast, hoe meer focus en productiviteit je zult ervaren. Als je maar 45 minuten aan een project kan werken, laat het dan daarbij. Je zal snel leren efficiënter te werken.
  2. Gebruik een tijdsschema
    Als je echt overrompeld bent door de hoeveelheid werk, is het makkelijk om een digitale tool te vinden die je tijd kan schedulen. Zirtual en Doodle zijn goede voorbeelden. Als je de voorkeur geeft aan papier, is er ook niets mis met een fatsoenlijk a-4 schrift.
  3. Snij het vet weg
    Overweeg om overbodige meetings te schrappen, die niet productief zijn of kunnen leiden tot meer zaken.

Ik denk dat we allemaal wel eens de neiging hebben om onszelf zieliger te vinden dan anderen. Maar de volgende keer als je jezelf hierop betrapt in een gesprek, vraag jezelf dan af waarom. Stuur het gesprek weg van alleen maar klagen.

Na een tijdje oefenen, zul je je misschien minder overrompeld voelen, of minder geneigd voelen om er over door te zeuren.

Hoe dan ook, succes, ik moet gaan, veel dingen te doen.

Nigel Phillips

 

Leave a comment:

©2022 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23