46 Jobs | 974661 Resumes

Fluit op je werk

Het laatste onderzoek van de Amerikaanse ‘Workplace Survey’ wijst uit dat 70% van Amerikaanse werknemers niet gemotiveerd zijn op hun werk. Dit roept een belangrijke vraag op voor managers, namelijk; ‘Wanneer was de laatste keer dat je echt moeite hebt gedaan om te zien hoe de mensen waarmee je werkt denken en wat zij voelen over hun werk?’ Dit is belangrijke informatie als je getalenteerde medewerkers wilt aantrekken of behouden..

Sommige vooruitstrevende leiders vragen die ene simpele vraag aan hun medewerkers; hoe zij zich voelen. De antwoorden op deze vraag kunnen van onschatbare waarde zijn, waardoor managers beter hun medewerkers binnen het bedrijf kunnen houden en de productiviteit kunnen optimaliseren.

GameStop’s HR directeur, Daniel Parent, is zo’n soort leider. Hij weet hoe belangrijk het is om regelmatig met zijn team te praten. Hij plant regelmatige afspraken in zijn agenda met de titel: ‘vraag medewerkers hoe gelukkig ze zijn op werk en wat ik kan doen om ze gelukkiger te maken.’ Hij heeft geleerd dat het stellen van deze twee simpele vragen laat zien aan zijn groep dat hij achter hen staat. Ook leert hij wat er echt speelt op de werkvloer, zodat hij daar advies op kan geven.

Wetende wat zijn team motiveert, kunnen de prestaties en tevredenheid van zijn team versterkt worden. Zijn vraag fungeert ook als een waarschuwingssysteem, die hem in staat stelt opkomende problemen snel aan te pakken. Een voorbeeld was een vrouwelijke medewerker, die het gevoel had dat ze geen goed persoon was doordat ze te veel ballen hoog moest houden.

Het krijgen van toestemming van haar baas om meer tijd door te brengen met haar pasgeboren baby, maakte het verschil. Zij en Daniel werkten samen aan een wederzijds productieve overeenkomst, en door regelmatig te communiceren, was Daniel in staat om te verzekeren dat ze wel haar verantwoordelijkheden op werk nakwam en zelfs overtrof. ‘Ik had nooit geweten dat dit haar dwars zat, als ik het niet had gevraagd’, aldus Daniel.

Daniel maakt het punt dat mensen niet werken voor een bedrijf, maar werken voor hun baas. Medewerkers hebben hem verteld dat ze bij GameStop zijn gebleven vanwege hem. ‘Dit zijn getalenteerde mensen die makkelijk ergens anders aan de slag zouden kunnen gaan, waar ze waarschijnlijk meer betaald kunnen krijgen.’ De kleine investering die Daniel maakt door te vragen hoe gelukkig ze zijn, heeft vaak gebleken nuttig te zijn, helemaal wanneer er gekeken wordt naar wat het zou kosten om iemand uit het team te moeten vervangen. Om medewerkers te behouden, zijn hier wat tips:

  • Plan regelmatig een afspraak in (maandelijks of per kwartaal), en vraag je medewerkers hoe gelukkig zij zijn op het werk, en wat je kunt doen om ze gelukkiger te maken. Wacht niet tot het jaarlijkse evaluatiegesprek.
  • Hou de communicatielijnen open, zodat je advies kan geven en problemen vroegtijdig kan aanpakken.
  • Help iedereen in het team om hun professionele verplichtingen na te komen, zodat zij hun persoonlijke doelen ook aandacht kunnen geven. Zo zijn medewerkers aanwezig en gefocust wanneer zij op kantoor zijn.
  • Blijft vragen, ga er niet van uit dat je alle informatie hebt als je 1 keer hebt gevraagd hoe men zich voelt. Omstandigheden binnen en buiten het werk om veranderen en gevoelens als gevolg ook.

Zoals Daniel vertelt, gaat het allemaal om de retentie van zijn medewerkers. Door regelmatig met zijn medewerkers te praten, weet hij wat hen motiveert, en wat voor uitdagingen zij moeten overwinnen om op de best mogelijke manier te kunnen presteren. Zoals Daniel, kunnen alle managers zich op deze manier inzetten en de beloning genieten van zeer betrokken, productieve en gelukkige medewerkers.

Nigel Phillips

Leave a comment:

©2022 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23