46 Jobs | 974661 Resumes

Verbeter het leven op kantoor

Architect en ontwerper, David Rockwell, is bekend om meer dan dertig jaar werk in sectoren als tourisme (waaronder het Cosmopolitan Las Vegas hotel, W hotels en Nobu) en theater (waaronder het ontwerpen van de sets van Kinky Boots en Lucky Guy). Zijn meest recente project zal deze maand openen: Neuehouse, een gedeelde werkruimte dat zich in een volledig gerestaureerd pand in Manhatten bevindt. Het nieuwe gebouw, dat ruim 3200 m2 groot is, zal in de markt worden gezet als een ‘collectieve privé werkruimte’ voor ‘solopreneurs’, waarvoor een lidmaatschap vereist is. Het is bedoeld voor entrepreneurs op gebieden zoals mode, design en technologie.

Rockwell zegt dat zijn werk in het theater van invloed is geweest op de ontwerpen voor Neuehouse, van de verlichting tot de verplaatsbare wanden. In het kader van verhoogde productiviteit, vroeg Businessweek de architect om tips die reguliere, saaie kantoren kunnen helpen.

Je kantoor is een filmset, je klanten het publiek. Gebruik flexibele wanden en scheidingen optimaal. ‘Werkplekken moeten flexibel zijn, vooral als het gaat om ruimtes waar creativiteit moet kunnen bloeien’, aldus Rockwell. ‘Als je bijvoorbeeld een belangrijke klant op bezoek krijgt, kun je je filmset naar eigen voordeel inzetten. Gebruik je kantoor als een soort theater of podium. We realiseerden dit ons een lange tijd geleden, toen we het kantoor deden voor McCann Erikson, waar we eigenlijk een grote doos creëerden omdat wanneer zij presentaties moesten geven, zij behoefte hadden aan een ruimte die flexibel inzetbaar was.’

Dim de huislichten. Verlichting is alles, maar net zoals op Broadway, is te veel verlichting je grootste vijand. ‘Ik denk dat het idee van werken onder een felle TL buis niet de manier is waarop mensen willen werken’, aldus Rockwell. ‘In het laboratorium gedeelte van ons gebouw, de ruimte met de meeste high-tech, willen mensen het minste licht. Het geeft de ruimte sfeer en drama. Het benadrukt de textuur. Ook heeft het te maken met het niet op kunnen tegen reflecterende computerschermen.’

Creëer een foyer. Je moet ‘rivieren van activiteit’ creëren in een werkruimte voor die routine onderbrekingen gedurende de dag. ‘Verbreed de gangen en plaats een beloning aan het einde ervan,’ zegt hij. ‘Je wil een bestemming; in choreografie, is er altijd een beweging ergens naar toe. Ik denk dat gangen ergens naar toe willen bewegen. Als je vrije bewegingen in een kantoor wil stimuleren, zorg dan dat je een herkenningspunt hebt. Vroeger was het een watercooler, of misschien een klok. Nu kan het bijvoorbeeld een vergaderruimte zijn.’

Breng je acteurs samen in dezelfde scène, bij wijze van spreken. Collega’s hebben, naast hun bureau, een plek nodig waar zij samen kunnen komen en kunnen samenwerken. Creëer plekken voor toevallige ontmoetingen.

Zorg ervoor dat elke dag aanvoelt als de opening van een grote show. Je medewerkers moeten blij zijn om er te zijn; entertain ze en overweeg om ze in de watten te leggen. ‘Het verrassen van je medewerkers maakt hun tijd op kantoor betekenisvol’, zegt hij. ‘Mix het een beetje, zodat niet elke dag hetzelfde is. Bij Neuhaus, hebben we een kantineprogramma waarbij er vier verschillende mobiele menu’s zijn. Deze mobiele versies van een kantine circuleren door de bovenste verdiepingen van het gebouw en zijn gemaakt van verschillend uitziende materialen. Elke dag serveren ze iets anders.’

Keenan Mayo.
Businessweek, 8 juli.

 

 

Leave a comment:

©2022 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23