46 Jobs | 974661 Resumes

Sollicitatie in je nakie


Dit was geen doorsnee sollicitatie.

Ik kreeg last-minute instructies: ‘ga de kamer binnen, begroet het recruitment panel van 8 oudere mannen, hang je kleding aan de haak aan de deur en sta op de stip, met je gezicht naar het panel toe, poedelnaakt! Na het horen van de instructie ‘draai om’, zou ik mij om moeten draaien gevolgd door het commando ‘raak je tenen aan met je handen’. Indien gevraagd zou ik  mij weer om moeten draaien richting het panel en elke vraag beantwoorden die bij hen naar boven zou komen. Als laatste zou ik worden bedankt, zou ik mijn kleding weer aan moeten trekken en via de andere deur de kamer moeten verlaten.

In totaal duurde deze gebeurtenis niet meer dan 45 seconden. Natuurlijk voelde het toen aan als meerdere uren. Ik vraag me af of de Britse politie nog steeds nieuwe sollicitanten onderwerpt aan zulke nauwkeurige onderzoeken.

Ik had gesolliciteerd toen ik 17 jaar oud was, in 1982, met het idee carrière op het gebied van rechtshandhaving te kunnen maken. Ik zou dit in de grote stad doen en Schotland hiermee ontvluchten. Iedereen begon theoretisch op een gelijk speelveld door te starten op het beginnersniveau.

Het sollicitatieprocess duurde 3 dagen, en bestond naast een gewone sollicitatie uit verschillende fysieke, geschreven en natuurlijk medische testen. Ik ontmoette mijn mede sollicitanten in het hotel waar wij verbleven, waaronder een voormalig marinier, wiens sollicitatie bijna niet anders dan een formaliteit kon zijn. Hij had aardig wat interessante tattoo’s, zoals zo veel soldaten. Klaarblijkelijk was hij gevraagd tijdens de naakte inspectie of hij bereid was om zijn tattoo’s te laten verwijderen. Hij antwoordde met ‘nee’ en kreeg geen plek op de academie. Hij was er zeker van dat het beschikken over prominente tattoo’s op beide billen tegen hem had gewerkt, vooral toen hij zijn tenen moest aanraken met zijn handen.

Wat mijn process betreft, ik doorstond alle testen, maar was te jong geacht, en gevraagd om over 2 jaar terug te komen. Ik zou denken dat ik een goede agent zou zijn geweest.

lees verder: http://ayeright.com/2013/07/the-naked-interview/#sthash.YKNL0J8k.hEbdMFYT.dpuf

Stephen O’Donnell

 

Leave a comment:

©2022 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23