46 Jobs | 974661 Resumes

De opkomst van Silk Road

Wat zou de ergste nachtmerrie zijn van een postbedrijf dat dagelijks vele pakketjes bezorgd?

wat dacht je hiervan…

Drugs zoals Heroïne, Cocaïne en LSD worden door de Royal Mail thuis bezorgd bij mensen alsof ze iets hebben besteld bij Amazon of eBay.

Bovengenoemde drugs en meer zijn gewoon te bestellen op de website Silk Road, en gebruikers zeggen dat het makkelijker en veiliger is dan de lokale drugsdealer.

Klanten kiezen hun drugs met een druk op de knop en wachten vervolgens op een netjes verpakt pakketje, waarin de de drugs verstopt zitten.

Silk Road is een illegale marktplaats, die lijkt op een site als eBay, compleet met kopers en verkopers, conflictbehandeling en gebruikersfeedback.

De website is toegankelijk via een programma genaamd Tor, dat er voor zorgt dat gebruikers anoniem blijven en maakt gebruikt van een zogenaamd ‘ui’ systeem, waardoor het IP-adres van de bezoeker altijd afgeschermd blijft voor de politie.

Een onderzoek uitgevoerd door een professor  in internet beveiliging eerder dit jaar, schatte dat Silk Road waarschijnlijk een jaarlijkse omzet haalt van maar liefst 14 miljoen Pond.

Een feestganger in Brighton gaf aan dat er ‘een vast clubje mensen zijn die online bestellen, het is immers veiliger dan ergens naar een verlaten parkeerterrein gaan’.

‘Het is gewoon zo veel makkelijker en ik weet dat de kwaliteit goed is. Als ik een of twee dingen bestel in een klein pakketje, weet ik dat het niet zal worden onderschept door de post. Als ik echter in grote hoeveelheden ga bestellen, dan zal ik waarschijnlijk wel in de problemen komen.’

De drugs worden gekocht door middel van ‘Bitcoins’, een niet-traceerbare digitale valuta.

‘Ik was geschrokken van het gemak van bestellen. Vroeger was ik gewend te bellen met vriendjes van vriendjes om wat te kunnen regelen. Nu hoef ik alleen maar online te gaan en te wachten. Er is daar ook best een fatsoenlijke community aanwezig met intelligente mensen; het loopt niet storm door alleen drugsverslaafden. Waarom zou ik drugs halen bij een drugsdealer, als ik het gewoon gemakkelijk kan bestellen? Het is een no-brainer’, aldus een dertig jaar oude DJ.

De lokale politie in Sussex, Engeland, gaf aan niet op de hoogte te zijn van het bestaan van Silk Road, en heeft geen informatie over hoe beveiligde websites worden gebruikt om drugs op te verspreiden. De politie verwelkomt alle tips, aldus een lokale woordvoerder.

De Royal Mail, het postbedrijf, heeft te kennen gegeven nooit bewust mee te hebben gewerkt aan de bezorging van de pakketjes met drugs. Het bedrijf wil echter niet vertellen welke stappen het gaat ondernemen om dit in de toekomst aan te pakken, vanwege veiligheidsredenen.

De overheid neemt deze vorm van digitale verkoop en illegale reclame voor drugs erg serieus, en zal blijven samenwerken met internet providers om te verzekeren dat zij in overeenstemming met de wet handelen.

Het ziet er naar uit dat Silk Road zijn bestaan goed heeft weten te verbergen voor de overheid. Als ze in staat blijven om de overheid te slim af te zijn, representeert Silk Road voor de nabije toekomst een veilige, gemakkelijke en erg moderne manier om digitaal drugs te komen.

Nigel Phillips

Leave a comment:

©2021 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23