46 Jobs | 974661 Resumes

Naar wie en wat wordt er het meeste gezocht op Google?

Naar wie en wat wordt er het meeste gezocht op Google? Voor 2012 is het de onderstaande lijst. Natuurlijk zijn sexuele zoekacties niet meegerekend.

Whitney Houston, overleden in februari, was top-trending in Engeland dit jaar, gevolgd door The Dutchess of Cambridge. Ook Kate Middleton deed het goed dit jaar. Andere personen die op de lijst staan zijn voetballer Fabrice Muamba, Prins Harry en Usain Bolt.

Google publiceert jaarlijks hun zeitgeist lijst, om inzicht te geven in hoe de trends met verloop van tijd veranderen. De lijst neemt zoekacties die elk jaar hetzelfde zijn, zoals ‘email’, niet mee om zo de zoektermen te identificeren die het meest gegroeid zijn sinds voorgaande jaren.

De top zoektrend van het jaar 2012 was Euro 2012, waarbij zoektermen gerelateerd aan het voetbal toernooi vaker voorkwamen dan voor de Olympische Spelen. Andere populaire  onderwerpen waren iPad 3 en Gangnam Style, de Koreaanse hit die een groot success werd.

Ondanks het feit dat de Olympische Spelen tweede is op de lijst, is er veel gezocht naar Olympische atleten. Andy Murray was de meestgezochte speler in Engeland, vanwege zijn gouden medaille bij het tennissen. Usain Bolt was internationaal gezien de meest populaire atleet.

Gadget van het jaar, in Engeland ten minste, was Apple’s iPad 3, gevolgd door de iPad mini, Samsung Galaxy S3 en de iPhone 4S.

Op het gebied van entertainment was Skyfall, de meest recente Bond film, de meest gezochte film. Gagnam Style was het meest trending liedje van dit jaar.

Veel mensen wenden zich ook tot Google als het gaat om antwoorden. De meest populaire ‘wat is …’ vraag was ‘wat is liefde’, gevolgd door de minder filosofische vraag ‘wat is iCloud?’ en ‘wat is 3G’.

Nigel Phillips

 

Leave a comment:

©2022 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23