46 Jobs | 974661 Resumes

Laat de teugels vieren deze kerst

In economisch slechte tijden is het begrijpelijk dat veel eigenaren van bedrijven en managers leuke activiteiten opzij zetten om in plaats daarvan focus te leggen op het reduceren van de continue druk op de bedrijfsresultaten. Voor velen kan dit betekenen dat de kerstlunch of het kerstdiner worden geannuleerd. Dit is het tegenovergestelde van wat men zou moeten doen. Wanneer medewerkers zich gestresst voelen, zijn ze extra op hun hoede en erg kritisch ten opzichte van het management. Het afnemen van de jaarlijkse party is een goede manier om er voor te zorgen dat iedereen tijdens de kerstperiode er geen zin meer in heeft, en dat de meerderheid van de medewerkers in het begin van het jaar terug zal keren met de intentie om een nieuwe baan te vinden

Er is erg veel onderzoek gedaan naar de correlatie tussen gemotiveerde medewerkers en betere prestaties: bedrijven met minder gemotiveerde medewerkers hebben te maken met meer omloop, meer ziekteverzuim en meer interne verstoringen. Dit alles heeft een impact op de bedrijfsresultaten.

De sleutel tot succes is het creeren van een omgeving waar medewerkers oprecht gemotiveerd en betrokken zijn, waar een gevoel heerst van collectieve verantwoordelijkheid en waar medewerkers het gevoel hebben dat zij in meer of mindere mate mede-verantwoordelijk zijn voor hun toekomst.

Peter Twemlow, directeur van het HR consultancy Independent, geeft suggesties voor bedrijven om dit te bereiken:

– effectieve communicatie moet allesomvattend zijn, geloofwaardig en van twee kanten komen. Er moet de mogelijkheid zijn om iets te doen met de feedbac van een medewerker. Als suggesties niet goed zijn voor de organisatie, moet dit duidelijk gecommuniceerd worden. Deel zo veel financiele informatie als mogelijk is – door open te zijn bouw je vertrouwen op.

– Managers hebben een invloed op de motivatie van medewerkers en gedemotiveerde managers kunnen veel schade aanrichten. Er moet een geharmoniseerde aanpak zijn, die start bij de top. Zelfs als medewerkers de informatie die hun wordt gegeven niet leuk vinden, zullen zij af gaan op hoe hun leiders reageren en het bedrijf zodanig beoordelen.

– Managers moeten zichtbaar zijn, en een open door policy hebben. Ze moeten rondlopen op de werkvloer, praten met mensen, zorgen bespreken vragen beantwoorden en tijd investeren in de medewerkers.

– Het opzetten van werkgroepen die problemen oplossen is een goede manier om medewerkers energie te geven en te motiveren; ze kunnen mensen het gevoel geven dat zij bijdragen aan de organisatie. Wanneer mensen denken dat hun zorgen serieus worden genomen, heeft dit een positief effect op de relatie met het bedrijf en het bedrijf algemeen. Regelmatige updates zijn nodig om de vooruitgang aan te stippen daar waar voorutigang is.

Het komt er op neer dat of een bedrijf gemotiveerde werknemers heeft, niet afhankelijk is van de economische situatie. Zelfs in de meest moeilijke tijden, zijn managers die eerlijk zijn, geloofwaardig communiceren en transparant zijn, in staat om vertrouwen, begrijp en loyaliteit op te bouwen.  Niet alle beslissingen van het management zal iedereen aanstaan, maar er zal ten minste eerlijkheid heersen, minder verrrassingen zijn en een beter begrip voor het process.

Dus, wees transparant en eerlijk ten opzichte van medewerkers en houdt in gedachte dat juist rond kerstmis het extra belangrijk is om niet uit je slof te schieten. je wilt echt niet dat iedereen met die herinnering met kerstvakantie gaat.

Nigel Phillips

Leave a comment:

©2022 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23