46 Jobs | 974661 Resumes

Wat is er mis met een beetje negativisme?

Simon Cowell heeft een geloofsheler ingehuurd om alle negatieve energie uit zijn huis te verdrijven. Als meneer Cowell er al zo gepassioneerd mee bezig is, is het een tweede blik waard.

Het is zo typisch; mensen hebben vaak negatieve houdingen tegenover negatieve mensen en meerdere boeken adviseren je ver weg te blijven van zulke mensen. Negativisme is besmettelijk en voorkomt geluk. Een standaard lijst van hoe je jezelf kan verdedigen tegen negativisme luidt ongeveer zo:

  • neem het negativisme van mensen niet persoonlijk. De meesten gedragen zich niet alleen tegenover jou zo, maar tegenover iedereen.
  • breng meer tijd door met positieve mensen; als je met negatieve mensen omgaat zal je hierdoor worden beïnvloedt. Dit maakt je vervelend en cynisch. omring jezelf met mensen die reflecteren wie je wilt zijn.
  • geef het goede voorbeeld en bescherm je positieve ruimte. Zeuren en bekritiseren veranderen geen enkele situatie; hou gesprekken positief en onthoudt dat je zelf je houding kunt bepalen.
  • focus op oplossingen; blijf niet eindeloos piekeren over wat er fout is gegaan; negatieve mensen gebruiken vaak hun negativisme om zichzelf te beschermen tegen de wereld.
  • wees aardig. Het is veel moeilijker om negatief te zijn als je omringt wordt door liefde en weldadigheid.
  • het leven zit vol ups en downs; erken dit en relax.
  • concentreer je op vandaag. Pieker niet te veel en laat negatieve dingen niet je toekomst beïnvloeden.
  • laat iets gaan en ga verder waar nodig. Als alles misgaat, verwijder jezelf dan van verkeerde situaties en relaties. Sommige mensen zijn als donkere wolken: als ze weg zijn, is het een helderdere dag. Elke keer als je iets negatiefs weghaalt uit je leven, maak je ruimte voor nieuwe positieve dingen.
  • negativisme kan je niet beïnvloeden zolang je het niet toelaat in je hoofd.

Kortom, negatieve mensen zijn de vijand en we moeten allemaal, altijd, positief zijn. Absolute onzin. Inc, een Amerikaans magazine, gaat hierin vrij ver en schrijft: ‘spendeer 30 minuten met een constante klager en je hersenen worden letterlijk afgetakeld.’ Heavy stuff.

De meeste ‘guru’s’ zeggen dat negatieve mensen giftig zijn. Misschien is het het beste om bepaalde mensen te blokkeren, maar om iedereen over dezelfde kam te scheren is onzin. Een depressieve vriend of collega heeft juist sympathie nodig, een luisterend oor. Klagen kan dan ook een positieve werking hebben. Als iedereen de status quo accepteert, zal er nooit vooruitgang zijn. Klagen over het weer of de reis naar het werk kan een ijsbreker zijn, en een kantoor vol klagers kan betekenen dat er misschien is mis iets met het kantoor zelf, en niet de mensen.

Mensen die niet kunnen tegen klagers, houden waarschijnlijk niet van ‘help-weigerende zeurders’, mensen die om advies vragen, om vervolgens het advies dat ze krijgen weigeren om zo te demonstreren dat ze echt niet te helpen zijn. In het boek ‘Games People Play’, van Eric Berne, wordt geschreven over het spel ‘ja, maar’; geef iemand een oplossing en ze zullen een reden vinden om het af te wijzen.

De truck is om te weigeren dit spel mee te spelen en de cyclus te doorbreken door sympathiek in te stemmen met iemand en te vragen; wat ben je van plan er aan te doen?’. Wat betreft de ‘gewone’ klager, kan je waarschijnlijk het beste leren om geduldig te zijn want tot deze groep behoort bijna iedereen.

Nigel Phillips

 

Leave a comment:

©2022 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23