46 Jobs | 974661 Resumes

De toekomst van het Olympische park

De Olympische spelen zijn vliegend van start gegaan. Het gevoel van de Britse bevolking was voor de aanvang echter gemengd, en er werd meer gepraat over drukker openbaar vervoer dan over een gevoel van trots op het organiseren van de Spelen.

Toch, net als met het jubileum van de Koningin, ziet het er naar uit dat het gastland warm loopt voor de spelen nu de show is begonnen. Ook al wil ik het feest niet verpesten, is het toch goed even stil te staan bij de lokale gemeenschap die woonachtig is om het Olympische park heen en het effect dat het evenement op hun heeft.

Wanneer je naar de verhalen luistert van lokale vertegenwoordigers en bewoners over de inspanningen van de overheid om te verzekeren dat het gebied na de olympische spelen ook bruisend blijft, zijn de meningen verdeelt. De regeneratie van het gebied is een controversieel onderwerp.

Neem bijvoorbeeld Ricky Burdett, hoofdadviseur architectuur van de Spelen. Hij suggereert dat er voldoende aandacht is besteed aan het bouwen van het nieuwe deel van de hoofdstad. Lokale bewoners zijn het hier echter niet mee eens. Volgens sommigen van hen zorgden de bouwlocaties er voor dat lokale gemeenschappen en netwerken, die al jaren bestonden, uit elkaar vielen.

Andy Altman, voormalig CEO van de London Legacy Development Corporation, die onverwacht ontslag nam voor het begin van de Spelen, had gegarandeerd dat de ontwikkelde gebieden zo waren opgezet om na afloop meer bedrijven te trekken. Maar je kunt je af vragen of de lokale bevolking baat heeft bij het type bedrijven dat besluit zich daar te vestigen in het post-Olympische Spelen tijdperk.

Dankzij de Olympische Spelen is Stratford een mega transport hub is geworden, wat er voor zorgt dat Oost Londen goed verbonden is met de rest van de stad. Dit veroorzaakt echter hogere woningprijzen en kosten voor levensonderhoud. Luxere supermarkten doemen op en vervangen daarmee de bestaande, goedkopere winkels.

Altman verzekerde ook dat 35% van het Olympische park zal worden getransformeerd in goedkope woningen, maar is dat genoeg? Veel gebouwen zullen gemengd worden ingezet, wat op zich zelf een democratisch concept is.

Als laatste ging de Britse overheid in 2008 er mee akkoord dat er vanaf 2012 geen daklozen meer zouden moeten zijn, in samenwerking met een organisatie genaamd homeless. Een van de acties was Operation Poncho, waarbij daklozen tussen 1 en 3  uur ‘s nachts wakker worden gemaakt om ze van de straat te halen en te informeren over hostels en drugs- en alcoholgebruik. Het ziet er niet naar uit dat dit heeft gezorgd voor een positieve uitkomst en de operatie is uitgebreid bekritiseerd. De gemeente Newham, waar de Spelen worden georganiseerd, staat bekend als een gemeente met weinig middelen en is een van de meest etnisch diverse gebieden in Engeland.

De vraag of, in de toekomst, de voordelen van het organiseren van de Spelen op hebben gewogen tegen de kosten die het lokale gemeenschappen heeft gebracht, blijft een mysterie. Ondanks de kritische mening van velen, ben ik van mening dat de verantwoordelijke mensen voor de locaties van de Spelen op een goede manier hebben gekeken naar de ontwikkeling en regeneratie van het gebied. We zullen goed moeten evalueren wat de Spelen Engeland na laat, maar laten we voor nu genieten van de show. De Spelen zijn immers een prima reden om feest te vieren en de stad Londen te delen met de rest van de wereld.

Ayako Iba.

 

Leave a comment:

©2022 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23