46 Jobs | 974661 Resumes

Televisie op het werk

“If you have more money than brains, you should focus on Outbound Marketing.
If you have more brains than money, you should focus on Inbound Marketing.”
-Guy Kawasaki, voormalig medewerker Apple.

Als je naar de sportschool gaat, is de kans groot dat je wel eens televisie kijkt tijdens je work-out. Mensen zijn steeds vaker in staat om tv te kijken terwijl ze aan het werk zijn. Waarschijnlijk geen MTV, maar een interne bedrijfszender waarop zowel live als opgenomen items, geproduceerd door het bedrijf, te zien zijn.

De revolutie in digitale technologie betekent dat bedrijven in staat zijn om interne communicatie te leveren om zo bedrijfsfilms aan hun medewerkers te laten zien. Deze interne communicatie kan de vorm aannemen van bijvoorbeeld het trainen van personeel, promotiefilmpjes of aankondigingen van aandeelhouders.

Veel multinationals zoals banken, autoproducenten of supermarkten gebruiken bedrijfsvideos om hun verspreide werknemers te motiveren en om belangrijke berichten van het management te communiceren.

Dit is echter geen substituut voor face-to-face gesprekken of live evenementen, maar een handige toevoeging aan de middelen van een bedrijf om te communiceren. Zoals met alle vormen van communicatie het geval is,  van globale reclamecampagnes tot interne emails, is een goede planning en een duidelijke doelstelling vereist.

Interne bedrijfstelevisie stelt bedrijven in staat om tastbare veranderingen en andere issues te communiceren aan hun medewerkers op allerlei verschillende locaties, zowel nationaal als internationaal. Het moet volgen uit een weloverwogen afweging van communicatie en onderdeel zijn van een consistente branding. Zoals bij reclames, produceren sommige bedrijven hun werk intern, maar de meerderheid van de producties wordt geoutsourcet aan specialisten met een bewezen track record.

Als er gekeken wordt naar de inhoud, zijn er heel veel richtlijnen voor bedrijven, waarvan de principes hetzelfde zijn: ‘wie is mijn publiek? Wat zijn mijn hoofd boodschap? Welke gedachtegang moet het publiek volgen om de berichten te snappen?’ Naast het kijken of er al geschikt materiaal bestaat, moet er gekeken worden naar items die nieuw moet worden geproduceerd, een tijdplan en een budget.

Als je je productiebedrijf klaar hebt staan, moet je een duidelijke briefing produceren zodat het bedrijf ideeën kan ontwikkelen die je boodschap goed communiceren. Een nauwe samenwerking is dan ook belangrijk, waarin je de vooruitgang regelmatig onder de loep neemt.

Volkswagen is zo’n bedrijf dat interactieve televisie gebruikt om in contact te blijven met het dealernetwerk in Duitsland, vanuit een productiestudio in de buurt van Volkswagen’s hoofdfabriek in Wolfsburg.

Het bedrijf heeft het project onlangs wereldwijd uitgerold en produceert drie categorieën programma’s: training, sales en belangrijke productinformatie, die normaal gesproken twee keer per dag worden uitgezonden.

Zo’n 80% van de dealers volgt de programma’s, welke worden gepresenteerd door een ervaren TV journalist die wordt ondersteund door technische experts. In de programma’s worden processen uitgelegd en vragen beantwoord, normaal gesproken zo’n 600 per programma. Vragen die niet op tv worden beantwoord worden gegroepeerd in thema’s en vervolgens met de antwoorden op het intranet van Volkswagen gezet.

Interne bedrijfstelevisie kan reis- en vergaderkosten reduceren, doelen helder houden en de medewerkers, aandeelhouders en klanten geïnformeerd en geactiveerd achter laten. Let wel, het moet professioneel geproduceerd worden en overkomen, en een bedrijf moet ook daadwerkelijk iets interessants te melden hebben.

Leave a comment:

©2022 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23