46 Jobs | 974661 Resumes

Profiel: Matthew Hill


Wat is uw rol binnen ExecutiveSurf?
Ik ben partner bij ExecutiveSurf, waar ik coaching geef op het gebied van leiderschap, carrière coaching en zelf leiderschap. Ook geef ik training aan de leden van de Global Talent Gateway.

In uw biografie staat dat u een leiderschapscoach bent. Dit klinkt indrukwekkend, wat houdt het precies in?
Het is een concrete rol; ik assisteer high-potentials in het bereiken van hun doelen, door het faciliteren van discussies over waar ze NU zijn, waar ze zelf willen zijn en over welk talent en potentieel ze beschikken. Hierna zetten we samen een persoonlijk actieplan op. Mijn rol als leiderschapscoach is om de manager verantwoording te geven over zijn/haar voortgang en te helpen bij eventuele afleidingen en tegenslagen.

Wat maakt iemand een goede leider; kunt u wat voorbeelden geven vanuit de zaken- of sportwereld?
Een goede leider is iemand die met minimale kracht een groep mensen in zichzelf kan laten kijken zodat ze hun eigen sterktes en competenties toepassen op de strategische missie.

Goede leiders zijn: Jack Welch bij GE, Lance Armstrong van wielrennen en Mike Tindall van het Engelse Rugby team.

Uw achtergrond ligt in het werven en selecteren van Executives; is de sector in uw ogen verandert en hoe ziet u toekomstige ontwikkelingen?
ExecutiveSurf is onherkenbaar verandert. Van puur telefonisch research ondersteund door advertenties in kranten naar ongelofelijke CRM innovaties gedreven door sociale media, die met de dag krachtiger worden. Het hele proces is gedemocratiseerd waardoor de individuele kandidaten zelf achter het roer staat van hun eigen carrièrepad.

In de toekomst zullen alleen de werving- en selectiebureaus die waarde toevoegen overleven. Voor de anderen zal hun hoofddienst, werving, compleet geautomatiseerd worden waardoor de menselijke variant niet langer adequaat is en zal vervagen.

U bent de voorzitter van SIETAR; wat doet u?
SIETAR is een non-profit organisatie en luidt voluit ‘The Society for Intercultural Education Training and Research’, en is een officiële partner van UNESCO. De organisatie is een platform voor discussie over diversiteit, interculturele synergie en het verder ontwikkelingen van thema’s zoals ongelijkheid, ras en inclusie op de corporate agenda. Het biedt steun voor de vele trainers en studenten die willen werken op het gebied van interculturele competentie. Binnen SIETART ben ik gelukkig genoeg om de president van de Engelse tak te mogen zijn (www.sietar.org.uk).

Wat doet u om te ontspannen?
Ik wandel in de Zwitserse bergen, lach en debatteer met een diverse groep vrienden en maak zelf (te veel) youtube filmpjes (‘The Coaching Minute’).

Matthew Hill zal binnenkort een aantal webinars leiden voor ExecutiveSurf. De eerste, ‘The Invisible You’, zal plaatsvinden op 9 mei (voor meer details over de webinars, klik op de ‘Are You Invisible?’ banner op de homepage van de website).

Leave a comment:

©2022 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23