46 Jobs | 974661 Resumes

Management nieuws: april 2011

23/04/2011

Schiphol Group heeft zojuist bekend gemaakt dat de Drs. Jan Brouwers is aangesteld als lid van de Raad van Commissarissen. Brouwer was van 1996 tot 2006 voorzitter van de directie van Schuitema. Vanaf 2006 was hij CEO bij Laurus / Super de Boer N.V., waar hij een omvangrijke afslanking en reorganisatie voltooide.

19/04/2011

Bij Friesland Bank is Maurice Oostendorp per 15 April benoemd als lid van de Raad van Commissarissen. Momenteel is hij CFO in de Raad van Bestuur van UVIT. Eerder heeft hij tot 2008 diverse internationale directiefuncties vervuld bij ABN Amro.

12/04/2011

Univeg, wereldwijd leverancier van verse producten, heeft aangekondigd dat Rudi de Becker, huidig CEO, zal worden opgevolgd door Theo de Kool. De heer de Becker zal met pensioen gaan. De Kool kwam in maart 2010 bij Univeg als Chief Financial Officer en uitvoerend lid van de Raad van Bestuur.

11/04/2011

TNT heeft in samenhang met de algemene en buitengewone aandeelhoudersvergaderingen, die voor 25 mei 2011 gepland staan, een aantal personen voorgedragen voor beide raden. Door een mogelijke opsplitsing van TNT in twee aparte post- en expressbedrijven, PostNL en TNT Express, worden de volgende personen voorgedragen:

  • Harry Koorstra – Chief Executive Officer PostNL
  • Jan Bos – Chief Financial Officer PostNL
  • Hema Verhagen – Raad van Bestuur PostNL
  • Gerard Aben – Raad van Bestuur PostNL
  • Wim Kok en Mary Harris: herbenoeming raad van commissarissen
  • Michiel Boersma en Thessa Menssen: nieuwe leden raad van commissarissen

Bij TNT Express worden Antony Burgmans, Tex Gunning and Margot Scheltema benoemd tot leden van de raad van commissarissen.

01/04/2011

TenCate heeft Guido Vliegen benoemd tot Global Group Director. In deze functie is zal hij verantwoordelijk zijn voor alle wereldwijde activiteiten van TenCate Grass. De heer Vliegen is sinds 1998 werkzaam bij Ten Cate en was sinds oktober 2009 verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van kunstgras in zijn functie als global commercial director.

01/04/2011

Tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders van Philips is de heer Frans van Houten aangewezen als President en CEO voor een periode van vier jaar (met ingang van 1 April). Tevens zijn Ron Wirahadiraksa en Pieter Nota aangenomen als leden van het Management Board van Philips. Als laatste is heeft ook de heer Jackson Tai tijdens de vergadering een aanwijzing gekregen als lid van de Raad van Commissarissen.

01/04/2011

Elektriciteitstransporteur TenneT heeft op 28 maart kennis moeten nemen van het verlies van financieel directeur Willem Keus. In zijn drie jaar bij TenneT heeft Keus met zijn uitgebreide kennis van de financiële markt en ervaring in Duitsland bijgedragen aan de ontwikkeling van het bedrijf. De heer Keus is 56 jaar oud geworden.

01/04/2011

De raad van bestuur van bouwbedrijf Koninklijke BAM Groep heeft mevrouw A. Sundermeijer per 1 mei 2011 benoemd tot directeur ICT. Sundermeijer was eerder al actief binnen het bedrijf als hoofd ICT Services. Hiermee volgt zij ing. W.H. Nijman op, die deze functie sinds 1 september 1982 heeft vervuld. De heer Nijman zal per november 2011 vervroeg met pensioen gaan.

Leave a comment:

©2022 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23