46 Jobs | 974661 Resumes

Profiel: Sue Firth

Sue Firth is een bedrijfspsycholoog, stress expert, gedragsanalist en auteur. Ze helpt CEO’s en senior managers van bedrijven om met stress om te gaan. Sue is een internationaal spreker en in het bezit van een Bachelor of Science en een Masters diploma. Ook is ze lid van de ‘British Psychological Society’, de ‘International Stress Management Association (ISMA)’ en de ‘Academy for Chief Executives (ACE). Sue is vaak in de media en is onder andere te gast geweest in (Britse) programma’s zoals This Morning en Panorama.

Als psychologe, observeert en analyseert Sue gedragspatronen zodat personen hun zelfbeeld kunnen verbeteren. Dit wordt bereikt door het weghalen van negatieve gedachten en diepgewortelde problemen met het zelfbeeld. Als een down-to-earth motivator helpt Sue individuen en bedrijven om productiever maar ook winstgevender te zijn. Dit alles vanuit haar twee kantoren in Engeland.

U bent een bedrijfspsycholoog, een stress expert, gedragsanalist en schrijver. Bent u te omschrijven als een levenscoach?
Nee, niet helemaal; ik heb een erg getalenteerde publicist die dat allemaal schrijft. Ik ben simpelweg een expert in een onderwerp waar ik graag over schrijf en spreek, elk medium is voor mij interessant.

Bent u toevallig Amerikaans?
Nee, ik ben Engelse in hart en nieren, maar ik word wel vaak als Italiaanse gezien omdat ik vrij donker haar heb.

U heeft een druk bestaan; hoe zit uw dag er doorgaans uit?
Ik ga vroeg uit bed, zo rond half zeven ‘s ochtends. Rond acht uur zit ik achter mijn computer. Maar ik reis ook veel en heb twee kinderen, dus ik kan ook rond negen uur in de trein of auto zitten. Ik heb het soms ongelofelijk druk maar ik neem regelmatig pauzes, wat ik ontzettend belangrijk vindt.

Heeft werkgerelateerde stress toegenomen dankzij de recessie?
Ik hoor er steeds vaker over. De klachten zijn herkenbaar; overwerkt, te weinig middelen en de angst om te falen.

U bent regelmatig op TV. Hoe ervaart u dit?
Ik hou van live televisie, ook al is het soms erg eng. In de media spreken is een vak op zich. Journalisten willen altijd korte zinnen, waarin je direct je punt overbrengt.

Publiekelijk ergens over spreken kan erg zenuwslopend zijn, maar het helpt je zeker als je gedreven over je onderwerp bent. Het gebruik van kleine kaartjes met wat steekwoorden kan handig zijn om de zenuwen in bedwang te houden. Ik gebruik ook een speciale ademhalingsoefening waardoor ik niet door de tekst heen race. Deze techniek bepreek ik in mijn boek en op mijn website.

Hoe zien uw workshops er uit en voor wie zijn uw workshops bijzonder interessant?
Ik spreek over allerlei onderwerpen, van een uurtje tot een workshop van een dag. Ik doe dit vaak samen met mijn college Adele, een voedingsexpert. Wij leren mensen om stress beter te begrijpen en er daarna beter mee om te gaan. Ik zie vaak dat mensen moeilijk kunnen slapen of problemen hebben met hun spijsvertering. Adele kan hier dan sneller een oplossing voor geven dan dat ik dat alleen kan.

Samen hebben we dan ook een speciaal afvalprogramma, waar onze team-aanpak goed werkt omdat mensen vaak een emotionele band hebben met eten. Samen kunnen wij deze band verbreken.

Hoe ziet het werk dat u voor bedrijven doet er uit? Wat zijn de kenmerken van een bedrijf dat ‘stressed out’ is? Is stress besmettelijk?
Bedrijven vragen vaak hulp om hun top teams beter met stress om te laten gaan en ze het te laten herkennen in hun verslaggeving. Een bedrijf is ‘stressed out’ als de volgende twee dingen gebeuren: of afdelingen ervaren te veel verandering waardoor medewerkers ziek thuis blijven, of individuen worden slecht begeleid en zijn overwerkt, wat ook zieke tot gevolg heeft.

Stress is besmettelijk in de zin dat iemand met een permanent negatieve instelling of humeur invloed heeft op het humeur van andere mensen. Het is namelijk erg moeilijk positief te blijven als je omringt wordt door ongelukkige mensen.

Bedrijven die consistent fouten maken in het beheren van situaties en weinig support bieden blijven achter met cynische werknemers.

Is de zakenwereld niet te triviaal om zorgen over te maken? Zijn het niet brandweerlieden en chirurgen die uw hulp nodig hebben?
De zakenwereld is van groot belang voor de economie en heeft een direct effect op het welzijn van een land. Brandweerlieden zijn erg goed getraind in wat ze doen, waar zakenmensen vaak niet goed weten hoe stress een belangrijke invloed kan hebben op hun prestaties.

Voor vragen kunt u direct contact opnemen met Sue Firth, tel: 0044844 800 4292 mob: 00447721 502322 e-mail: sue@sue-firth.com

Leave a comment:

©2021 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23