46 Jobs | 974661 Resumes

Het iLeven

Technofreaks verkopen al hun eigendommen en leiden hun leven vanaf een laptop. Deze digitale minimalisten hebben vanaf elke laptop in de wereld binnen no-time toegang tot hun entertainment en werk. Ze verkopen hun CD collecties, dumpen hun TV’s en laten hun boekenverzameling achter in de garage van hun ouders.

De Londense Hermione Way, heeft al haar eigendommen verkocht en haar leven overgeplaatst naar het online continuüm. Ze runt haar hele leven, inclusief haar videoproductie bedrijf, vanaf drie gadgets; haar MacBook, iPad and iPhone.

Way zegt: ‘Ik heb geen CD of DVD collectie en ik lees al mijn boeken vanaf mijn iPad. Ik heb al drie jaar geen TV gehad; ik kijk alles online via iPlayer (Engelse variant van uitzending gemist).’

Ze zegt: ‘Het grootste voordeel van het leven op een laptop is de vrijheid. Boeken en andere dingen zijn alleen maar rommel, nu kan ik opstaan en heengaan waar ik wil; het is een enorm bevrijdend gevoel. Ik kan niets bedenken wat ik mis. Ik ben net terug gekomen van drie maanden in San Francisco; Ik had een pakket met wat kleding en een handtas waar mijn computer in zat.’

‘Ik heb geen materialistische eigendommen nodig en ik wil ze ook niet. Ik heb een flat in London, die ik heb onderverhuurd toen ik in Amerika was.’

Zelfs Way’s bedrijf bestaat alleen maar ‘online’ (in de zogenaamde ‘cloud’); dat onzichtbare internetvacuüm waar mensen hun data opslaan en bewerken. Way heeft zelfs recentelijk haar kantoor opgegeven. Alle drie medewerkers zijn lid geworden van een club, die gebruikt wordt voor vergaderingen. Ze zegt: ‘Het enige wat je nodig hebt is een snelle WiFi verbinding’.

Cloud technologie heeft mensen bevrijd van het gebruik van harde schijven, wat het probleem van een kapotte harde schijf of diefstal oplost. ‘Al mijn gegevens zijn online opgeslagen, dus als ik mijn computer kwijtraak is het geen probleem. Ik log simpelweg in op een andere computer en heb gelijk toegang tot al mijn muziek, informatie en foto’s.’

Digitaal minimalisme is populair aan het worden; wereldwijd is de verkoop van CD’s met 50% gedaald t.o.v. 2005. De omzet van digitale verkoop van muziek is verviervoudigt. Mensen slaan hun foto’s tegenwoordig op op Facebook of Flickr en met de opkomst van de Kindle en de iPad, is de verkoop van boeken het volgende slachtoffer. Paul Carr is een schrijver die gelooft dat voor de ultieme iLifestyle, je zelfs al je vastgoed moet verkopen. Hij verkocht zijn flat en leeft vanuit hotels, met zijn laptop en wat kleding.

Op dit moment werkt hij in San Francisco en vindt de hele ervaring tevens bevrijdend. ‘Als je de hypotheek, gemeentekosten en rekeningen in acht neemt, is het best betaalbaar.’

Hij zegt dat het makkelijk is om goedkope hotels te vinden, maar dat hij in boetiekhotels kan overnachten voor minder dan de prijs van een hypotheek. ‘Het leven in hotels is verslavend en ik zie mezelf niet meer terug gaan. Mijn leven is mijn handbagage en ik kan binnen vijf minuten ingepakt zijn en klaar om weg te gaan.’

Carr zegt:  ‘Je moet een bepaald type mens zijn om dit te doen, maar vreemd genoeg zie ik nu meer van mijn vrienden dan ooit tevoren. Het is erg makkelijk om het iLeven te volgen en ik kan het aan iedereen aanbevelen.’

Rod Bailey, ExecutiveSurf’s CEO, vindt het idee leuk maar zegt: ‘Het klinkt geweldig als je geen verplichtingen hebt. Tenzij je bereid bent om op strooi te slapen, zijn hotels in grote steden erg duur. Misschien is leven in een busje een optie?

Bailey bevalt het idee van reizen waar en wanneer je wilt, met gegarandeerde accommodatie. Hij zegt: ‘ik denk dat een comfortabel busje of een SUV om in te slapen en te werken geweldig zou zijn. Het zou best populair kunnen worden. Het enige wat je nodig hebt is een plek om veilig te parkeren, met faciliteiten. Veel hotels zouden goedkope parkeerfaciliteiten en douches kunnen aanbieden.’

Kit Hesketh-Harvey is een entertainer, die een busje heeft gekocht en deze in een rijdend hotel heeft getransformeerd. Hij heeft een fatsoenlijk bed en een stijlvolle inrichting in zijn omgebouwde witte busje.

Overige luxes in het busje is een bureau, wasbak, magnetron en koffiezetapparaat. Kit: ‘Ik ben een cabarettier en je weet nooit precies wanneer een optreden af is. Ik ben al naar Berlijn en Nice geweest in het busje. In Berlijn heb ik vijf euro parkeerkosten betaald, waar hotelgasten 3.000 per nacht betaalden op het Potsdamer Platz. Gelukkig voor mij hebben theaters douches.’

Hij adviseert een busje met een hoog dak, om nekklachten te voorkomen. ‘Voor maximale anonimiteit en beveiliging kun je het beste een witte nemen met zo min mogelijk ramen.

Of je nou van al je troep af wilt, in een hotel wilt gaan wonen of een zelfvoorzienende reiziger wilt worden, Carr heeft een aantal tips en tricks:

‘Een webmail account (hotmail of Gmail) is een must. Muziekliefhebbers moeten eens kijken naar Last.fm, het radiostation dat leert wat voor muziek je leuk vindt en je ook op de hoogte houdt van relevante concerten.

Dropbox is een online kluis waar je veilig bestanden kunt opslaan. Je beschikt dan als het ware over je eigen online harde schijf. Wat betreft werk, is Google Documents de perfecte vervanger van traditionele suites. Documenten kunnen vanaf elke computer ter wereld bekeken en aangepast worden.

Leave a comment:

©2021 ExecutiveSurf | +44 2077291837 | Registered in England no. 1111 7389 - VAT. GB 291 0514 23